Bo bæredygtigt i et klimavenligt træhus

– Læs om, hvordan vi bygger bæredygtigt

Når du bor i et klimavenligt træhus, er det både godt for dig selv og for klimaet. Faktisk er træ verdens mest bæredygtige materiale, fordi det binder CO2, og fordi det er fornybart, og fordi det vokser over det meste af verden, så det ikke skal transporteres langt.

Vores træ kommer fra bæredygtige svenske skove. Det betyder, at for hvert træ, der fældes, planter vi et nyt. Alle vores huse er lavenergihuse, idet 150 kvadratmeter bruger cirka kr. 1800,- om året i opvarmning. Derfor tør vi godt sige, at vi bygger klimavenlige træhuse.

Bæredygtigt træ fra inderst til yderst

Vores klimavenlige træhuse er opført i træ fra inderst til yderst – vi bruger bæredygtigt svensk kernetræ (gran) af højeste kvalitet. Det er en sej og holdbar trætype, der kan give sig alt efter vind og vejr, og det er nok derfor, svenskerne har bygget klimavenlige træhuse på denne måde i mere end 100 år.

Godt indeklima og billig opvarmning

Et hus, der er bygget i træ, har et rigtig godt og sundt indeklima, blandt andet fordi det kan optage og afgive fugt. Det betyder, at du har en naturlig regulering af luftfugtigheden i dit hus døgnet rundt. Samtidig har træhuse en god akustik, idet træet absorberer lyd.

Derudover er det billigt at opvarme lavenergihuse i træ, hvilket giver en lavere varmeregning og et mindre CO2-udslip uanset varmetype.

Du behøver ikke at tage vores ord for det. Besøg vores prøvehus og mærk det gode indeklima der.

Priser, vi har modtaget

Årets Boligbygger 2019

Kåret til årets Boligbygger 2019 og 2020

Træhuse fik Gazelle Prisen